Προετοιμασία γάμου χωρίς άγχος!

φωτογραφηση γαμου προετοιμασια

Η προετοιμασία γάμου για πολλά ζευγάρια καταλήγει να είναι στρεσογόνα και εξαντλητική μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο φωτογράφος γάμων είναι εδώ να σας βοηθήσει με σημαντικά και χρήσιμα tips για την καλύτερη και πιο ξεκούραστη προετοιμασία γάμου!

Ξεκινώντας από τα βασικά, φυσικά και ένας wedding planner θα σας λύσει τα χέρια άμεσα και εύκολα, με τις δικές σας φυσικά υποδείξεις. Αλλά σήμερα, το budget πολλές φορές δεν επιτρέπει την επιλογή wedding planner με αποτέλεσμα το βάρος όλων των ετοιμασιών να πέσει σε εμάς και τους αγαπημένους μας. Υπάρχουν βέβαια και οι λάτρεις του DIY που εκ πεποιθήσεως επιθυμούν να δημιουργήσουν τα πάντα με τα χεράκια τους, κάτι το οποίο θα φέρει και ένα πολύ ξχωριστό αποτέλεσμα αν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος.

Μπορεί λοιπόν να απαιτεί η προετοιμασία γάμου πολύ χρόνο, αλλά δεν απαιτεί άγχος και βιασύνη όταν υπάρχει ένα σωστά μελετημένο χρονοδιάγραμμα!

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά:

Ένα σωστά μελετημένο χρονοδιάγραμμα δεν πρόκειται για ένα πλάνο τριμήνου, αλλά κοιτάμε την οργάνωση ξεκινώντας από τους 6 μήνες και φτάνοντας το 1 έτος νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία γάμου.

Το επόμενο βήμα, αφού έχετε ανακοινώσει σε φίλους και γνωστούς την αποφασή σας αυτή, είναι να προκαθορίσετε το budget σας για το σύνολο του γάμου. Στο τελικό ποσό που θα καταλήξετε, λάβετε υπόψη να έχετε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας για επιπλέον κόστη που σίγουρα θα προκύψουν από εκεί που δεν το περιμένετε, ενώ προετοιμαστείτε να βάλετε προτεραιότητες στα κόστη σας!

Το επόμενο σημαντικό βήμα, είναι να μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε όλη την όμορφη προετοιμασία του γάμου σας και να μην το δείτε σαν μια υποχρέωση που θα σας κουράσει ακόμα πιο πολύ. Επικεντρωθείτε στο σημαντικότερο, τον γάμο σας με τον άνθρωπο που αγαπάτε!

Επιλέξτε το ύφος του γάμου σας από την αρχή ώστε να μην χαθείτε στις λεπτομέρειες! Η έμπνευση μπορεί να είναι κάτι που το ζευγάρι συνηθίζει να κάνει, να αγαπά, να διασκεδάζει. Μπορεί να είναι έμπνευση από τον τόπο, την εποχή ή τον τρόπο που γνωρίστηκε! Καταλήξτε στα βασικά χρώματα που θα χαρακτηρίζουν τη διακόσμηση και τα βασικά υλικά – υφές που θέλετε να έχετε.

Ετοιμάστε ένα πρόγραμμα στο οποίο σημειώνετε τις ανάγκες και τις τιμές από όπου έχετε πάρει προσφορές, θα σας βοηθήσει σημαντικά να μην πελαγώσετε!

Καθίστε με το ζευγάρι σας και καθορίστε τις προτεραιότητες του γάμου για τον κάθε ένα, ώστε να είστε και οι δύο ευχαριστημένοι! Μπορεί για τον ένα να είναι τα προσκλητήρια και ο στολισμός και για τον άλλο το φαγητό και το ποτό, μπορεί να είναι η μουσική ή η επιλογή εκκλησίας, δημαρχείου κτλ. Καθορίστε τις σημαντικότερες προτεραιότητες για τον κάθε ένα ώστε να μείνετε στα σημαντικότερα ικανοποιημένοι και να μπορέσετε να βάλετε νερό στο κρασί σας για μικρές λεπτομέρειες.

Ξεφυλλίστε περιοδικά διακόσμησης, μόδας, νυφικών για να πάρετε ιδέες αν δεν έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας. Επισκεφθείτε site που θα σας δώσουν έμπνευση όπως το pinterest. Αποφασίστε παρέα ποιό είναι το ύφος που θα αρέσει και στους δύο, ώστε όταν πάτε να προμηθευτείτε τα διακοσμητικά σας, να ξέρετε ακριβώς τι ψάχνετε. Όταν φτάσετε στα μαγαζιά, επικεντρωθείτε σε αυτό που καταλήξατε και μην χάνεστε σε περιστασιακές ιδέες που μπορεί να σας αρέσουν εκείνη τη στιγμή αλλά δεν δένει με το concept ή και το budget σας!

Μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις, ειδικά όταν πρόκειται για σημαντικά στοιχεία του γάμου, όπως είναι η επιλογή φαγητού και ο φωτογράφος γάμων. Το φαγητό είναι κάτι που θα θυμούνται για πάντα οι καλεσμένοι, ενώ οι φωτογραφίες θα είναι οι παντοτινές αναμνήσεις την ημέρας εκείνης! Στην φωτογράφηση γάμου και βιντεογράφηση γάμου, μην κάνετε το λάθος να κάνετε περικοπές που θα μετανιώσετε μετά. Δείτε δουλείες, συζητήστε για το ύφος που προτιμά στη φωτογράφηση γάμων και προτιμήστε να έχετε το φωτογράγο γάμου σας, όλη την ημέρα, από την προετοιμασία, μέχρι το τέλος της βραδιάς!

Εφόσον έχετε καταλήξει στα ανωτέρω, κάντε μια λίστα με τις προτεραιότητες:

 1. Φτιάξτε τη λίστα γάμου σας, με τους καλεσμένους συγγενείς φίλους και συνεργάτες
 2. Ετοιμάστε τα προσκλητήρια σας με βάση το ύφος που επιλέξατε και την εποχή που γίνεται ο γάμος σας .
 3. Διαλέξτε νυφικό, είναι πολύ πιο δύσκολο από όσο φαίνεται να κατασταλάξετε σε σχέδιο, οπότε ξεκινήστε νωρίς!
 4. Κλείστε το φωτογράφο γάμου σας
 5. Ξεκινήστε τα αυτοσχέδια διακοσμητικά σας και τις μπομπονιέρες σας καλύπτοντας συγκεκριμένο χρόνο τα σαββατοκύριακα σας από νωρίς ώστε να το απολαύσετε! Ζητήστε βοήθεια από τους στενούς σας φίλους ώστε να ολοκληρώσετε γρήγορα και ευχάριστα τα διακοσμητικά σας
 6. Διαλέξτε κέντρο και δοκιμάστε φαγητά, ποτά και γλυκά που θέλετε να έχετε στο γάμο σας.
 7. Ότι πρέπει να γίνει κοντά στην ημερομηνία του γάμου σας, προτιμήστε να το αναλάβει ένας επαγγελματίας, όπως είναι ανθοστολισμοί και catering
 8. Μιλήστε με το catering που θα επιλέξετε για τον στολισμό των τραπεζιών και προμηθεύστε τους με τα ανάλογα διακοσμητικά.
 9. Μην αφήσετε για την τελευταία στιγμή την οργάνωση των τραπεζιών, θέλετε να διασκεδάσετε την ημέρα του γάμου σας!

Και κάποια extra tips...

 1. Αν δεν είστε πολύ των παραδόσεων, μην δεχτείτε να πιεστείτε από τρίτους για τον τρόπο που θα τελέσετε το μυστήριο ή για τα έθιμα που θα ακολουθήσετε.
 2. Αν δεν είστε σίγουροι για τις επιλογές σας, δεχθείτε την άποψη των δικών σας ανθρώπων ώστε να σας βοηθήσουν να κατασταλάξετε
 3. Δείξτε μεγάλη προσοχή στα συμβόλαια που υπογράφετε με όλες τις υπηρεσίες, φροντίστε να φαίνεται ξεκάθαρα τι σας προσφέρουν και τι όχι όπως επίσης για τις τιμές της κάθε υπηρεσίας και προϊόντος.
 4. Επικεντρωθείτε στο συνολικό αποτέλεσμα και μην σπαταλάτε ενέργεια σε μικρές λεπτομέρειες που θα σας αγχώσουν και στο τέλος μόνο εσείς θα προσέξετε!
 5. Απολαύστε την ημέρα σας γιατί θα είναι μοναδική!
φωτογραφηση γαμου
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders