Άρθρα για τον γάμο

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την φωτογράφηση γάμου και την προετοιμασία του! Διαβάστε συμβουλές για την επιλογή εκκλησίας, τον στολισμό, την pre-wedding και την after wedding φωτογράφηση και πολλά ακόμα!

Πολιτικός γάμος

Ο πολιτικός γάμος είναι μία συχνή επιλογή των ζευγαριών πλέον, η οποία δεν συνδέεται αποκλειστικά με την έλλειψη θρησκευτικού αισθήματος ή ρομαντισμού. Ένας πολιτικός γάμος δίνει στο ζευγάρι οικονομική ελευθερία επιλογής, μιας και τα έξοδα είναι μειωμένα σημαντικά σε σχέση με τον θρησκευτικό. Ακόμη, πρόκειται για μία σύντομη διαδικασία. Από τη στιγμή που το ζευγάρι θα υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση γάμου στον Δήμο, ορίζεται ημερομηνία μετά από δέκα εργάσιμες ημέρες.

Φωτογράφος γάμου - Κουμπάρος γάμου

Ο κουμπαρος γαμου είναι το επόμενο σημαντικό πρόσωπο στο γάμο μετά το ζευγάρι. Η επιλογή του κουμπάρου είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα του ζευγαριού και συνήθως βασίζεται σε δυνατές φιλίες που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου και χάρισαν πολύτιμες στιγμές.

Ελληνικός παραδοσιακός γάμος

Ο Ελληνικός παραδοσιακός γάμος είναι η συνηθέστερη επιλογή, ακόμη κι όταν δέχεται επιρροές από άλλα στυλ. Η αξία του παραδοσιακού γάμου παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο, καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής μας ταυτότητας, καθώς ζούμε σε μία χώρα με έντονη λαογραφική παράδοση.
Εάν επιλέξετε έναν παραδοσιακό γάμο, αρχικά πρέπει να καταλήξετε στον αριθμό και την προέλευση των εθίμων που θα συμπεριλάβετε.

Δικαιολογητικά για τον πολιτικό γάμο

Τα Τα Δικαιολογητικά για τον πολιτικό γάμο για την άδεια έκδοσης γάμου από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου που απαιτούνται είναι μια εύκολη διαδικασία, που όμως αν δεν γνωρίζετε τι χρειάζεται γίνεται πολύπλοκη και κουραστική. Ο φωτογράφος γάμου, γνωρίζοντας ότι έχει να κάνει με το γάμο, τις διαδικασίες και τα έθιμα, είναι εδώ να σας ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια. Τα δικαιολογητικά λοιπόν που χρειάζονται είναι τα παρακάτω:

Σαμπάνια

Η σαμπάνια είναι το κατ' εξοχήν εορταστικό ποτό, που μας συνοδεύει σε κάθε μεγάλη στιγμή της ζωής μας. Φυσικά δεν πρέπει να λείπει κι από το γάμο... 

Nυφικό χτένισμα

Το νυφικο χτενισμα και η αναζήτηση της τέλειας κουπ είναι το επόμενο βήμα μετά την εύρεση του νυφικού φορέματος! Κάθε γυναίκα θέλει να έχει όμορφα και περιποιημένα μαλλιά καθημερινά, πόσο μάλλον την ημέρα του γάμου της!Ένα προσεγμένο χτένισμα και ταιριαστό με το νυφικό και το πρόσωπο της νύφης, δίνει υπέροχες ευκαιρίες για το φωτογράφο γάμου για μια ιδανική φωτογράφιση!

Κόκκινο κρασί γάμου

Το κοκκινο κρασι γαμου που πίνει το ζευγάρι κατά τη διάρκεια του γάμου, έχει βαθιά συμβολική σημασία και αποτελεί κομβικό σημείο της τελετής, καθώς πρόκειται για αναφορά στο θαύμα του Ιησού στην Κανά, όπου μετέτρεψε το νερό σε κρασί.

Εκκλησία για γάμο - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η εκκλησία την οποία θα επιλέξετε για την τέλεση του γάμου σας είναι η αρχική σας έγνοια μετά τον ορισμό της ημερομηνίας. Αρχικά σκεφτείτε τι στυλ θέλετε να έχει το μυστήριο. Εάν επιθυμείτε ένα γάμο στη θάλασσα, σίγουρα ένα ξωκλήσι είναι ιδανικό. Αν όμως είστε λάτρης της πόλης τότε μία κεντρική επιβλητική εκκλησία είναι η κατάλληλη επιλογή.

Προσκλητήρια γάμου

Ο έμπειρος φωτογράφος γάμου είναι εδώ να λύσει όλες τις απορίες σας για τα ήθη και τα έθιμα που ακολουθούν το μυστήριο του γάμου και χάνονται πίσω στο χρόνο οι ρίζες τους! Τα προσκλητήρια είναι ο τρόπος με τον οποίο καλούμε επίσημα τους φίλους και συγγενείς μας στο χαρμόσυνο γεγονός της τέλεσης του μυστηρίου του γάμου μας!

Νυφικό παπούτσι

Το νυφικό παπούτσι είναι μία αγορά που πρέπει να πραγματοποιηθεί με σύνεση. Θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς εάν δεν επιλέξετε σωστά, τότε ο γάμος μπορεί να εξελιχθεί σε επίπονη διαδικασία και να καταλήξετε με πρησμένα και χτυπημένα πόδια, κάτι το οποίο θα φανεί στις φωτογραφίες του φωτογράφου γάμου.

Νυφική ανθοδέσμη

Η νυφικη ανθοδεσμη εμπεριέχει πολλούς συμβολισμούς, δεδομένου ότι τα λουλούδια από τα οποία αποτελείται έχουν την δική τους σημασία. Το πέταμα του μπουκέτου στις ανύπαντρες κοπέλες χρονολογείται από τον 14ο αιώνα κι εμφανίστηκε στην Γαλλία.

Μακιγιάζ γάμου

Το μακιγιαζ γαμου και το χτένισμα είναι τα δύο πιο σημαντικά πράγματα που προβληματίζουν τη νύφη μετά την επιλογή του νυφικού φορέματος. Στο γάμο της κάθε κοπέλα θέλει να ξεχωρίζει, να είναι μοναδική...και η ανάμνηση της μοναδικής αυτής εικόνας να αποτυπωθεί από το φωτογράφο γάμου...

Φωτογράφος γάμου - Κοστούμι γαμπρού

Το κοστούμι γαμπρού πρέπει να επιλεχθεί προσεκτικά. Για την καλύτερη επιλογή πρέπει να ληφθεί υπόψη η ώρα τέλεσης του μυστηρίου, ο τόπος και ο βαθμός επισημότητας που θέλετε να δώσετε στην περίσταση. Πρέπει να δοθεί σημασία στον σωματότυπο του γαμπρού και στο στυλ του, ώστε να νοιώθει άνετα φορώντας το κοστούμι.

Φωτογράφος γάμου - Βέρες γάμου

Οι βερες γαμου και τα δαχτυλίδια γενικότερα χρησιμοποιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων. Το δαχτυλίδι γάμου με το κυκλικό σχήμα συμβολίζει την ένωση, την ολότητα, την ένωση των δύο μισών σε ένα σχήμα και την κοινή τους συμπόρευση.

Φωτογράφος γάμου - Φορέματα για γάμο

Τα φορέματα για το γάμο αποτελούν το κύριο μέλημα κάθε γυναίκας που ετοιμάζεται για τη δική της ξεχωριστή στιγμή!

Βίντεο γάμου

Σκοπός της δημιουργίας βιντεο γαμου δεν είναι μόνο η καταγραφή των διαδικασιών του μυστηρίου και των συνακόλουθων δραστηριοτήτων, αλλά κυρίως η διατήρηση και η μεταφορά του κλίματος της ημέρας, των μοναδικών στιγμών, των έντονων συναισθημάτων...

Φωτογράφος γάμου - Λαμπάδες γάμου

Στον ορθόδοξο γάμο, οι λαμπαδες γαμου δεν αποτελούν μόνο κομμάτι του στολισμού της εκκλησίας, αλλά συμβολίζουν τις φλόγες της Πεντηκοστής και την παρουσία του Χριστού στο μυστήριο.

Φωτογράφος γάμου - Τούρτα γάμου

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η τουρτα γαμου είναι ψηλή με πολλά στρώματα; Ο φωτογράφος γάμου, με την εμπειρία ετών θα σας εξηγήσει όλες τις απορίες για κάθε έθιμο γάμου!

Φωτογράφος γάμου - Τα στέφανα γάμου

Είναι όμορφο να γνωρίζετε πως τα έθιμα εμφανίστηκαν στο μυστήριο του γάμου! Ο φωτογράφος γάμου, με εμπειρία και αγάπη για τη φωτογράφιση γάμων, οφείλει να ξέρει την ιστορία και το λόγο ύπαρξης κάθε εθίμου και μικρής λεπτομέρειας ενός γάμου! Τα στεφανα γαμου λοιπόν, όπως και η επιβλητική τούρτα, κάθε άλλο παρά νεωτερική προσθήκη στο μυστήριο μπορούν να χαρακτηριστούν!

Φωτογράφος γάμου - Η μπομπονιέρα γάμου

Η μπομπονιέρα γάμου Τα παλιά χρόνια δεν υπήρχε όπως την ξέρουμε σήμερα, πράγμα το οποίο ισχύει και για το φωτογράφο γάμου. Μετά το μυστήριο μοιραζόταν ένα γλυκό με ξυρούς καρπούς και μέλι, το οποίο συμβόλιζε την ευτυχία, την γλυκιά ζωή και την γονιμότητα για το ζευγάρι που θα παντρευόταν επισφραγίζοντας το ξεκίνημα μιας νέας ζωής.

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders