Φωτογραφηση Γαμων

φωτογραφηση γαμων

Η φωτογράφιση γάμου, είναι η φωτογράφιση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το μυστήριο του γάμου. Περιλαμβάνει φωτογραφίες του ζευγαριού και των καλεσμένων πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας του μυστηρίου, ενώ είναι σημαντικός κλάδος της φωτογράφισης ως αντικείμενο απασχόλησης, υποστηρίζοντας πολλούς επαγγελματίες.

Η φωτογράφιση γάμου, ακριβώς όπως και η ίδια η εξέλιξη της φωτογραφίας ως τέχνη, αναπτύχθηκε από την αρχή της τεχνολογικής ανάπτυξης του φωτογραφικού φακού, περί το 1826, με σημαντική διαφορά το γεγονός ότι ήταν ένας τρόπος απαθανάτισης για οικογένειες με οικονομική άνεση. Δεν ήταν μέχρι το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα που η φωτογράφιση γάμου ξεκίνησε να γίνεται προσιτή σε περισσότερες οικογένειες. Λόγω του ιδιαίτερα βαρύ φωτογραφικού εξοπλισμού εκείνη την εποχή, ο φωτογράφος γάμου εργαζόταν σχεδόν αποκλειστικά στο στούντιο του με ειδικό φωτισμό μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα. Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη του τεχνολογικού εξοπλισμού, έγινε λίγο πιο εύκολη η διαδικασία φωτογράφισης γάμου, δίνοντας την άνεση να φωτογραφίζονται πολλές φορές σκηνές από τη τελετή των γάμων ακόμα και των δώρων. Με την είσοδο στον 20ο αιώνα, η έγχρωμη φωτογραφία έκανε την εμφάνιση της αλλά ήταν ακόμα ιδιαίτερα ακριβή η χρήση του έγχρωμου φίλμ ενώ παράλληλα δεν είχε δοκιμαστεί αρκετά ώστε να μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί τη δουλειά του. Η παρουσία φωτογράφου γάμου κατά όλη τη διάρκεια της τελετής του γάμου, εμφανίστηκε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο καθώς παράλληλα εφευρέθηκαν μέθοδοι φωτισμού και το φορητό φλας.

Ένας σύγχρονος φωτογράφος γάμου, ανεξαρτήτως αν θα επιλέξει φωτογραφικό φίλμ ή ψηφιακή φωτογράφιση, θα καλύψει όλο το μυστήριο, πάντα κατόπιν συνεννόησης, από την προετοιμασία και το μυστήριο, μέχρι την εκδήλωση που θα ακολουθήσει. Πολλές φορές συμπεριλαμβάνεται φωτογράφιση την επόμενη ημέρα, σε επιλεγμένη τοποθεσία, όπως είναι ένα πάρκο, μια όμορφη παραλία ή ένα τοπίο με ξεχωριστή σημασία για το ζευγάρι. Η εμφάνιση σήμερα μπορεί να είναι σε κλασικό φωτογραφικό άμπλουμ γάμου αλλά και σε άλμπουμ ψηφιακής μορφής. Ο τρόπος παρουσίασης ποικίλει, καθώς δεν υπάρχει κάποια πρώτυπη μορφή, αλλά ποικίλει ανάλογα τον φωτογράφο, τα έθιμα της χώρας και το γούστο του ζευγαριού. Οι περισσότεροι φωτογράφοι γάμου, θα παρουσιάσουν μέρος της δουλείας τους είτε ως πορτφόλιο τυπωμένο είτε στην ιστοσελίδα τους με υδατογράφημα. Το φωτογραφικό άμπλουμ, σε όποια μορφή και αν επιλεγούν, θα είναι είτε στη συνολική τιμή της φωτογράφισης, είτε κατόπιν παραγγελίας, ως επιπλέον κόστος, καθώς η εκτύπωση μπορέι να γίνει είτε μεταγενέστερα ,είτε σε κάποιο άλλο επαγγελματία. Αρκετές φορές ο φωτογράφος ζητάει άδεια από το ζευγάρι για περαιτέρω χρήση φωτογραφιών του γάμου για διαφημιστικούς σκοπούς της προσωπικής του δουλειάς.

Ο κλάδος της φωτογράφισης γάμου, φιλοξενεί αρκετά μεγάλα ονόματα του χώρου της φωτογράφισης. Φωτογράφους που τα ονόματα τους αντιπροσωπεύουν την ιστορική πορεία της φωτογραφίας γάμου από την παραδοσιακή μορφή της, στο photojournalism και όλα τα είδη και ύφη φωτογράφισης γάμου που συνεπάγονται σε όλο τον κόσμο. Καθώς ο γάμος είναι μια εκδήλωση που είναι μοναδική κάθε φορά, ο φωτογράφος γάμου πρέπει να είναι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε απρόσμενο γεγονός. Η φωτογράφιση ενός γάμου είναι ιδιαίτερα εξαντλητική και παράλληλα δημιουργική, καθώς ο φωτογράφους γάμου πρέπει να είναι μόνιμα σε εγρήγορση, ώστε να πετύχει τη σωστή στιγμή, τη σωστή γωνία και τον καλύτερο δυνατό φωτισμό. Η σωστή οργάνωση και συνεργασία με το ζευγάρι, καθώς επίσης και η σωστή επικοινωνία ώστε να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, πριν την τέλεση του μυστηρίου, είναι απαραίτητη. Η καλή οργάνωση ανακουφίζει τόσο το ζευγάρι όσο και το φωτογράφο γάμου. Όταν υπάρχει μια λίστα με της λήψεις που επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν είναι πολύ χρήσιμο, ενώ αρκετές φορές ο φωτογράφος γάμου έχει μαζί του ένα βοηθό ώστε να μπορεί να μεταφέρει τον εξοπλισμό και να συμμετέχει βοηθητικά στη λήψη φωτογραφιών.

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders