Εμφάνιση φωτογραφικού φιλμ

εμφάνιση φωτογραφικού φιλμ

Με την έκθεση του φιλμ στο φως ξεκινάει η διαδικασία της εμφάνισής του. Με την έκθεση του φιλμ στο φως οι κρύσταλλοι αργύρου που περιέχει το φιλμ και εκτίθενται στο φως υφίστανται μια φωτοχημική μετατροπή. Όσοι κρύσταλλοι αργύρου έχουν εκτεθεί στο φως έρχονται σε επαφή με ηλεκτρόνια και μετατρέπονται σε άτομα μεταλλικού αργύρου. Όσοι κρύσταλλοι αργύρου δεν έχουν δεχτεί φως παραμένουν αμετάβλητοι και φωτοευαίσθητοι.

Η δεύτερη μετατροπή του φιλμ συμβαίνει με την χρήση ενός χημικού υγρού που λέγεται developer. Σε αυτή τη μετατροπή δημιουργείται η φωτογραφία όπως την ξέρουμε, με τον διαχωρισμό της σε σκούρες και ανοιχτές περιοχές. Σκούρες περιοχές στη φωτογραφία είναι αυτές που έχουν εκτεθεί περισσότερο στο φως και αντιστοιχούν στα φωτεινά σημεία της φωτογραφίας ενώ ανοιχτές περιοχές είναι αυτές που δεν φωτίστηκαν και αντιστοιχούν στα σκοτεινά σημεία της φωτογραφίας.

Η τελευταία ενέργεια που πρέπει να γίνει είναι η τοποθέτηση σε ένα ειδικό υγρό που λέγεται fixer και μετατρέπει τους κρυστάλλους αργύρου που δεν έχουν εμφανιστεί, σε διαλυτά στο νερό άλατα. Μόνο μετά από αυτή την διαδικασία είναι ασφαλής η τελική έκθεση σε φως.

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders