Πως να διατηρήσετε τα φιλμ σας

πως να διατηρήσετε τα φιλμ σας

Όλα τα φωτογραφικά φιλμ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Οι μεγαλύτεροι εχθροί τους θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία. Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι τα έγχρωμα φιλμ όπως είναι λογικό, είναι περισσότερο ευαίσθητα από τα ασπρόμαυρα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα ασπρόμαυρα χρειάζονται λιγότερη προστασία.

Ο καλύτερος τρόπος διατήρησης ενός φιλμ είναι στην συσκευασία του, καθώς έτσι προστατεύεται από εξωτερικούς παράγοντες όπως αυτούς που αναφέραμε προηγουμένως όπως επίσης από σκόνη, υγρά και διάφορες άλλες φθορές. Κάτι που επίσης βοηθάει στην διατήρηση ενός φιλμ για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι η φύλαξη του σε χαμηλή θερμοκρασία (χαμηλότερη από την θερμοκρασία δωματίου).

Επίσης χρειάζεται προσοχή είναι η μεταφορά του φιλμ, ιδιαίτερα η μεταφορά με αεροπλάνο καθώς τα μηχανήματα ελέγχου των αεροδρομίων που διαθέτουν ακτίνες Χ μπορεί να βλάψουν ανεπανόρθωτα ένα φιλμ προκαλώντας θόλωμα στις φωτογραφίες. Φροντίστε λοιπόν εφόσον μεταφέρετε φιλμ αεροπορικώς είτε να τα τοποθετείτε σε ειδικά κουτιά που διαθέτουν τα αεροδρόμια για τον έλεγχο είτε να ζητάτε να εξεταστούν από το προσωπικό του αεροδρομίου.

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders