Σταυρός βάπτισης

σταυρός βάπτισης

Ο σταυρός βάπτισης είναι ένα σύμβολο με τεράστια σημασία για την Χριστιανική εκκλησία. Συμβολίζει την ένταξη του παιδιού στην οικογένεια της εκκλησίας και το Σώμα του Χριστού. Μέσα απ' το σύμβολο του σταυρού, λαμβάνουμε την αγάπη του Θεού και θυμόμαστε την θυσία του Χριστού.

Σήμερα, ο σταυρός βάπτισης είναι δώρο του αναδόχου. Άλλες φορές τον επιλέγει μόνος του κι άλλες μαζί με τους γονείς. Ο βαπτιστικός σταυρός είναι από τα βασικά σύμβολα που ο φωτογράφος βαπτισης θα προσέξει να έχει σε πολλές φωτογραφίες τόσο στο κουτί του πριν τη λήξη του μυστηρίου, όσο και φορεμένο στο νεοφώτιστο!

Κατά την επιλογή του σταυρού βάπτισης θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα καθώς σύμφωνα με την εκκλησία ο σταυρός θα πρέπει να είναι πιστό αντίγραφο του Τιμίου Σταυρού.

Καθώς πρόκειται για ένα κόσμημα με βαρύ συμβολισμό, προσέξτε να μην το παραφορτώσετε με στολίδια, χαράγματα και πετράδια. Αρκεστείτε σε κάτι απλό, λιτό και οικονομικό, δίνοντας έμφαση στην πνευματική αξία του και όχι στην αντικειμενική.

Με το πέρασμα των χρόνων βέβαια, ο σταυρός παραμένει το σημαντικότερο σύμβολο της εκκλησίας και του μυστηρίου της βάπτισης, ενώ οι επιλογές πλέον είναι πάρα πολλές έως αμέτρητες. Μπορείτε να διαλέξετε με σκάλισμα ή λιτό, σε χρυσό ή λευκόχρυσο, με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, ενώ το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά, είναι να μπορεί το παιδί να αξιοποιήσει και να φορέσει με το παραπάνω το βαπτιστικό σταυρό του στην έφηβη και ενήλικη ζωή του. Για μια κοπέλα είναι σίγουρα πιο εύκολη η επιλογή. Ένας σταυρός λιτός αλλά με μοντέρνο σχέδιο θα μπορέσει να φορεθεί σχεδόν σε όλη την ενήλικη ζωή!

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders