Νερό βάπτισης

νερό βάπτισης

Το νερό ως σύμβολο και απαραίτητο μέσο για την τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης έχει διττή σημασία. Ως θετικό σύμβολο, παραπέμπει στην καθαρότητα, την αγνότητα, το φώς, την ζωή και κάθε καλό που φέρνει ένα νέο ξεκίνημα. Όμως, όπως σηματοδοτεί την αρχή της ζωής, τόσο χαράσσει και το τέλος της καθώς είναι δυνατόν να πνίξει, να εκμηδενίσει την ύπαρξη. Συνεπώς ο συμβολισμός του νερού στη βάπτιση είναι η αρχή και το τέλος.

Το νερό βάπτισης, με την ευλογία του ιερέα και τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος καθαγιάζει το παιδί καλωσορίζοντας το στον Χριστιανισμό. Η τριπλή κατάδυση και ανάδυση σε συνδυασμό με την επίκληση του Αγίου Πνεύματος συμβολίζει τις τρεις μέρες που έμεινε στο τάφος ο Κύριος. Η επίκληση της Αγίας Τριάδας γίνεται γιατί σύμφωνα με το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο ο Κύριος είπε «πορευθέντες μαθητεύσατε… βαπτίζοντες … εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».

Με τις τρεις καταδύσεις του βρέφους στην κολυμπήθρα, συνθάπτεται συμβολικά μαζί με τον Χριστό και στην τελευταία συνανασταίνεται όπως κι Εκείνος. Άλλωστε, το βάπτισμα είναι το καλωσόρισμα στην νέα, φωτισμένη ζωή, το οποίο γίνεται με τη δύναμη και τη χάρη της Αγίας Τριάδας στο όνομα της οποίας γίνεται η βάπτιση. Ο επαγγελματίας φωτογράφος, είναι πάντα εκεί να απαθανατίσει τη στιγμή για να μείνει η ανάμνηση ζωντανή με ένα ξεχωριστό άλμπουμ βάπτισης που θα συντροφεύει τη ζωή του νεοφώτιστου για πάντα!

Το μυστήριο της βάπτισης είναι ένα από τα όμορφότερα μυστήρια της ορθόδοξης εκκλησίας, γεμάτο όμορφα έθιμα και ατμόσφαιρα αισιοδοξίας και χαράς! Ο φωτογραφος βαπτισης, με εμπειρία ετών στη φωτογράφηση γάμων και βαπτίσεων, γνωρίζει τη ροή του μυστηρίου της βάπτισης, και είναι πάντα προετοιμασμένος για να έχετε της όμορφες στιγμές του μυστηρίου σε ένα άλμπουμ βάπτισης!

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders