Μύρο βάπτισης

μύρο βάπτισης

Το μύρο που χρησιμοποιείται στη βάπτιση, είναι το ιδιαίτερο άρωμα, η ευωδιά του Χριστού και αποτελεί την αναφαίρετη σφραγίδα της δωρεάς του αγίου Πνεύματος. Ο φωτογράφος βάπτισης είναι πάντα εκεί ώστε να απαθανατίσει τη στιγμή που θα δεχτεί ο νεοφώτιστος το χρίσμα, ώστε να παραμείνει στο άλμπουμ με τις όμορφες αναμνήσεις του μυστηρίου της βάπτισης!Το μωρό χρισμένο με το άγιο μύρο πλέον, λαμβάνει την πνευματική σφραγίδα και τυπώνονται στην ψυχή του τα θεία δώρα, που μαρτυρούν την είσοδό του στους κόλπους της Εκκλησίας. Ο φωτογράφος γάμου και βάπτισης, έχει την απαραίτητη εμπειρία να σας ενημερώσει κι να σας κατατοπίσει για όλα τα έθιμα που ακολουθούν το μυστήριο της βάπτισης. 

Εκτός από το μυστήριο του χρίσματος, κατά το οποίο η χρήση Αγίου Μύρου συμβολίζει τη μετάδοση των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος στο βαπτιζόμενο, το Άγιο Μύρο χρησιμοποιείται και για το χρίσμα ανθρώπων που προσέρχονται στην Ορθοδοξία από άλλα δόγματα, των οποίων γίνεται δεκτή η προηγούμενη βάπτιση. Το μύρο χρησιμοποιείται επίσης για ευλογία στα εγκαίνια ναών, για τον καθαγιασμό της Αγίας Τράπεζας όπως επίσης και στην καθιέρωση ιερών αντικειμένων και εικόνων. Το μύρο της εκκλησίας είναι ένα περίπλοκο μείγμα πολλών συστατικών, που περιέχονται πάνω από 30 φαρμακευτικά βότανα, ροδόνερο, οίνος, έλαια διαφόρων φυτών όπως το δαφνέλαιο, λεβάντας και δεντρολίβανου και παρασκευάζεται κάθε 10 χρόνια.

Ας σημειωθεί πως στην ορθόδοξη παράδοση η σειρά τέλεσης των μυστηρίων ξεκινά με το βάπτισμα, συνεχίζεται με το χρίσμα και ολοκληρώνεται με τη θεία ευχαριστία, δίχως να τίθεται ζήτημα διάκρισής τους καθώς είναι όλα σημαντικά και αναφαίρετα στοιχεία του μυστηρίου της βάπτισης.

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders