Λάδι βάπτισης - φωτογραφος βαπτισης

λάδι βάπτισης - φωτογραφος βαπτισης

Τα ήθη και τα έθιμα μας είναι πολλά και συχνά δεν γνωρίζουμε το λόγο ύπαρξης και το συμβολισμό τους. Ο φωτογραφος βαπτισης είναι εδώ, με την πολυετή εμπειρία του να σας εξηγήσει κάθε λεπτομέρεια του μυστηρίου!Το λάδι είναι ένα απ' τα βασικότερα στοιχεία του μυστηρίου της βάπτισης. Η εκκλησία το ονομάζει «επόρκιστον έλαιο» και καθώς είναι αγιασμένο από τον ιερέα, συμβολίζει την προστατευτική ασπίδα έναντι των κακών και πονηρών πνευμάτων.

Ο ανάδοχος αλείφει όλο το σώμα του μωρού με το αγιασμένο λάδι για τη δημιουργία αυτή της ασπίδας. Το λάδι που χρησιμοποιείται είναι προϊόν της μάνας Γής και είναι ελιξίριο σώματος και πνεύματος. Μάλιστα, θεωρείται σημαντικό να φροντίσει ο νονός να απλώσει το λάδι σε όλο το σώμα και το πρόσωπο του νεοφώτιστου για να του προσφέρει ασφάλεια και προστασία στα χρόνια που έρχονται! Εθιμοτυπικά, ο νεοφώτιστος δεν πρέπει να ξεπλύνει το λάδι της βάπτισης για τρεις ημέρες μετά τη βάπτιση.

Ακόμη, συμβολίζει και το καλωσόρισμα του παιδιού στους κόλπους της Εκκλησίας, καθώς και την ανάπλαση και αναδημιουργία του ανθρώπου μέσω της βάπτισης. Για την αγορά του λαδιού φροντίζει ο ανάδοχος, όπως και για βαπτιστικά ρούχα, το λαδόπανο και τα μαρτυρικά. Τα οποία συχνά αγοράζονται όλα μαζί με το λαδάκι σε όμορφο, περιποιημένο μπουκαλάκι.

Ο φωτογράφος βάπτισης στο σημείο αυτό βρίσκεται δίπλα στον ιερέα και τον ανάδοχο, προκειμένου να αποτυπώσει την στιγμή που τα χέρια του αναδόχου μεταλαμπαδεύουν την ευλογία. Πρόκειται για μία από τις πιο γλυκές φωτογραφίες που θα έχετε στο άλμπουμ βάπτισης ανάμεσα στις όμορφες αναμνήσεις που θα σας προσφέρει!

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders