Κόψιμο μαλλιών στην βάπτιση

κόψιμο μαλλιών στην βάπτιση

Τα ήθη και τα έθιμα μας είναι πολλά και συχνά δεν γνωρίζουμε το λόγο ύπαρξης και το συμβολισμό τους. Ο φωτογραφος βαπτισης είναι εδώ, με την πολυετή εμπειρία του να σας εξηγήσει κάθε λεπτομέρεια του μυστηρίου! Η συνήθεια της τριχοκουρίας, του κοψίματος των μαλλιών - μερικών τουφών από τα μαλλιά του παιδιού, είναι μέρος της προσφοράς του νέου μέλους στον Θεό, ως ένα μέσο ευχαριστίας στον Δημιουργό.


Η τριχοκουρία στο μυστήριο της βάπτισης και η έμμεση προσφορά στον Θεό δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για μία συνετή ζωή και για την διαρκή ανανέωση των δυνάμεων που ο νεοφώτιστος πήρε απ' το βάπτισμα. Η στιγμή αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία για το φωτογράφο βάπτισης να αφήσει την ανάμνηση αυτή ζωντανή απαθανατίζοντας τη στιγμή!

Σύμφωνα με την παράδοση, τα μωρά δεν πρέπει να κουρεύονται πριν το μυστήριο της βάπτισης. Αν αυτό κρίνεται απαραίτητο, ειδικά στα αγοράκια, οι μητέρες πρέπει να κρατούν τα κομμένα μαλλάκια και να τα ρίχνουν στο νερό της κολυμβήθρας κατά το μυστήριο της βάπτισης. Πλέον κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται. Παρόλα αυτά, η τριχοκουρία πραγματοποιείται κανονικά κατά τη διάρκεια του μυστηρίου και πολλοί γονείς κρατάνε τις τουφίτσες στο κουτάκι με το βαπτιστικό σταυρό τόσο συμβολικά όσο και ως αναμνηστικό από τις πρώτες τούφες του νέου μέλους της οικογενείας.

Το μυστήριο της βάπτισης είναι ένα από τα ομορφότερα μυστήρια που θα παρακολουθήσετε αλλά και θα συμμετάσχετε ως νονός που αξίζει να γνωρίζετε κάθε μικρή λεπτομέρεια του μυστηρίου και τι κρύβει συμβολικά πίσω από κάθε πράξη του μυστηρίου! Ο φωτογράφος βάπτισης θα είναι εκεί, να κρατήσει τις αναμνήσεις σας ζωντανές!

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders