Βάπτιση στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας

βάπτιση στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας

Ο Άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα αποτελεί ένα πολύ όμορφο και γραφικό χώρο, ιδανικό για βαφτίσεις, κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες. Άλλωστε σαν μέρος βάπτισης επιλέγετε από πολλά ζευγάρια για το παιδί τους εδώ και αρκετά χρόνια. Συνδυάζει την κατανυκτική ατμόσφαιρα με ένα όμορφο τοπίο, σε ένα νησί που είναι ιδιαίτερα εύκολα προσβάσιμο και μάλιστα πού κοντά στην Αθήνα. Ο επαγγελματίας φωτογράφος θα μπορέσει σε ένα χώρο τόσο όμορφο να τραβήξει τι ομορφότερες φωτογραφίες βάπτισης!

Ο Άγιος Νεκτάριος και η ιστορία του

Ο Άγιος Νεκτάριος είναι σύγχρονος άγιος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, κατά την διάρκεια της ζωής του υπήρξε ιεράρχης και παιδαγωγός στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα. Εκτός του σημαντικού έργου του ο Άγιος Νεκτάριος θεωρείται θαυματουργός καθώς σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις πραγματοποίησε θαύματα ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

Ο Άγιος Νεκτάριος ανακηρύχθηκε άγιος 40 χρόνια μετά το θάνατο του στις 20 Απριλίου 1961. Ο τότε Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας, έκρινε πως έπρεπε να τον ανακηρύξει σε άγιο, καθώς είχε πραγματοποιήσει πολλά μεγάλα έργα πάνω στη Θρησκεία και στην Εκκλησία.

Ο Άγιος Νεκτάριος εγκαταστάθηκε στην Αίγινα το 1908 σε ένα παλαιό εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στη θέση Ξάντος. Το Μοναστήρι βρίσκεται στο δρόμο προς την περιοχή Αγία Μαρίνα και απέχει περίπου 6 χιλιόμετρα από την πόλη της Αίγινας.

Σήμερα το μοναστήρι αποτελεί πόλο έλξης πιστών και τουριστών από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Φωτογραφίες από τον Άγιο Νεκτάριο

[widgetkit id=6]

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders